HISTORIK

I begynnelsen var Sävsjö öde och tyst...

Men en ljum försommarkväll år 1995 förändrades allt, när en skara entusiaster samlades på Ljungaskolan i Sävsjö.

 

Agne Lindstrand, Bo "Jocke" Jönsson, Göran "Bagarn" Engdahl, Johnny "Moto Gussi" Johansson, Lasse Helgesson och Peter Funke var med på det första mötet.

Alla hade ett förflutet som motorcyklister, och alla ägde fortfarande minst en körbar hoj. Det som lockade var att åter få åka hoj tillsammans i ett gäng precis som i forna dar..

 

Sagt och gjort, efter mötet drog vi en gemensam repa i omgivningarna och avslutade med en sväng på stadens centrala gator, å på den vägen är det.

 

1997 bestämde vi oss för att kalla oss Beer Hunters MC.

 

Sommaren 1998 var vi ett gäng på lite drygt 30 personer som drog iväg på en tiodagarsresa till Skottland.

Vi bodde tre dagar i Edinburgh. Den övriga tiden var vi inhysta på Nethy House i Nethy Bridge uppe i Highlands. Våra värdar där; Trish och Richard gjorde allt för att vi skulle trivas.

Bilder från resan hittar du här.

 

Sen blev vi plötsligt så många att det blev trögt att administrera. Någon började samla in pengar för att har till porto för utskick till alla intressenter.

Men det var bara början, med tiden blev det allt mer avancerat, nu skulle det väljas styrelse och revisorer och annat som bara kan roa en äkta byråkrat.

 

Numera är Beer Hunters MC så att säga "back to basic" och kan åter träffas och umgås och åka hoj under otvungna former.

Vissa förändringar och förenklingar har införts, inga medlemsavgifter eller annat tjafs. Inte heller har vi några restriktioner beträffande ålder eller kön utan alla är lika välkommna att delta i aktiviteterna.

 

Loggan har ändrats lite under åren,

men grundkonceptet har alltid varit

hojen med ölsejdeln.

© 2014 Beer Hunters MC